La ferme de Charel

La ferme de Charel

Corrèze

Chambres d'hôtes - Table d'hôtes in Zuid-Corrèze, een landelijke regio met een prachtige natuur en tal van bezienswaardigheden. Wij liggen op de grens met de departementen Lot, Dordogne en Cantal.

Uzerche

WandelingenPosted by Walschaert Sun, March 06, 2011 18:10:30
Vandaag geen werken. Het is zondag en .....'le dimanche c'est sacré'. Niet dat we ons hier daar veel van aantrekken, het is hier eigenlijk alle dagen een beetje zondag maar vandaag gingen we op stap naar Uzerche. Een prachtig stadje op een heuvel gelegen, een versterkte burcht. Onneembaar!

We begonnen met een lange wandeling langs de Vézère, de waterloop die bijna volledig rond Uzerche loopt. Zoals altijd hier bij ons een prachtige wandeling met vergezichten, een overweldigende natuur en dat gevoel alleen op de wereld te zijn en u ongeloofelijk goed te voelen. Meer moet dat niet zijn!

Hier vlakbij kwam schrijfster Simone de Beauvoir op het familiedomein op vakantie en dit is hoe ze zich voelde als ze hier wandelde : "Dès que j'arrivais à Meyrignac, les murailles s'écroulaient, l'horizon reculait. Je me perdais dans l'infini tout en restant moi-même. Je sentais sur mes paupières la chaleur du soleil qui brille pour tous et qui ici, en cet instant, ne caressait que moi."

Ik had niet beter kunnen omschrijven hoe het aanvoelt om hier te leven!

Op de Vézère kan je net zoals op de Corrèze volop aan kayak en kano doen.

Ook het stadje kon ons bekoren met zijn vele mooie straatjes, prachtige huizen en herenhuizen. De oude stad is prachtig gerenoveerd en alles zeer mooi aangelegd en geplaveid. Er werd gezegd dat als je een huis bezat in Uzerche, het gelijk stond aan een kasteel in Limousin. Zo mooi is alles hier!

Klik op de foto voor een vergroting

Hier en daar in de stad staan er ijzeren kunstwerken maar deze vonden we toch de meest sypathieke.

Opnieuw een prachtige dag, met ons tweetjes en de sloebers. Rustig, fijn en een echt vakantiegevoel.  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jan Faes Tue, March 08, 2011 00:09:47

Uzerche is prachtig, het is ook bij mij een van de favoriete stadjes van Frankrijk geweest.