La ferme de Charel

La ferme de Charel

Corrèze

Chambres d'hôtes - Table d'hôtes in Zuid-Corrèze, een landelijke regio met een prachtige natuur en tal van bezienswaardigheden. Wij liggen op de grens met de departementen Lot, Dordogne en Cantal.

Tour des Etangs

WandelingenPosted by Walschaert Sun, February 13, 2011 18:04:34

Deze middag vertrokken we naar Marcillac-la-Croisille met zijn meer van 230 ha. We wilden er een mooie wandeling maken om de infrastructuur eens te bekijken aangezien je daar in de zomer allerlei watersporten kan beoefenen zoals waterski, zeilen, windsurfen, etc.... Laurentz & Karen alsook Kris & Laetitia hadden deze zomer het plaatsje fantastisch gevonden. Wij daar dus heel enthousiast naartoe maar groot was de teleurstelling als we toekwamen, de meren waren bijna leeg en het zag er niet uit! We zijn niet eens uitgestapt want ik zag onzen Eclips zich daar al rollen in dat slijk!

Uiteindelijk reden we naar de Chateau de Sédières, een prachtig onderhouden domein en daar gingen we voor 'Le Tour des Etangs', 5.2 km lang en bewegwijzerd.

Zoals je kan zien kan je er ook langere wandelingen maken. Er zijn ook tal van mountainbike parcours (waarvan we op Charel alle kaartjes hebben) en een orientatieparcours, bijzonder leuk om met de kinderen te doen. Hier zijn ook overal banken en tafels waar je kan picknicken. En dit alles in een prachtig decor van afwisselend loof- en sparrenbossen, rond prachtige vijvers met kabbelende beekjes. Je zou er lyrisch van wordensmiley

Ook vissers kunnen hier hun ding doen mits aankoop van viskaart natuurlijk. In de zomer is er een bar met terras waar je iets kan eten en drinken maar nu is alles dood, dus geen wafel en geen pannekoek met chocomelk.

Klik op de foto voor een vergroting

En zoals altijd vond hij het allemaal fantastisch natuurlijk. Wat achteraan lopen als het bergop gaat en met de grote versnelling naar voren als het bergaf gaat! We hadden een bijzonder fijne, rustige dag...Nietwaar Cusco?

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Raymonde Mon, February 14, 2011 08:54:40

Nog een mooie wandeling om te doen als we bij jullie logeren in augustus, ik denk alleen dat 1 week veel te kort zal zijn om alles te doen wat we genoteerd hebben tot nu toe.

Wij hebben vandaag ook een zeer mooie wandeling gemaakt in Vosselaar bij Jan Faes, een wandeling die hij georganiseerd had voor de Drentenvereniging. Ik heb knuffels kunnen uitdelen en snoepjes ook natuurlijk. Het was heel plezant.