La ferme de Charel

La ferme de Charel

Corrèze

Chambres d'hôtes - Table d'hôtes in Zuid-Corrèze, een landelijke regio met een prachtige natuur en tal van bezienswaardigheden. Wij liggen op de grens met de departementen Lot, Dordogne en Cantal.

Le Lac de Bournazel

WandelingenPosted by Walschaert Mon, December 20, 2010 17:45:30

Gisteren hadden we prachtig wandelweer en we gingen dan ook een nieuw stukje Corrèze verkennen. Zoals iedere keer werden we niet ontgoocheld. We ontdekten een prachtig stukje natuur op amper 25km van Charel. Wij deden 'La promenade des étangs'. U hebt het al begrepen inderdaad, een lus rond het meer.

Met de barre kou van de voorbije dagen was het meer nog grotendeels bevroren en dit gaf het geheel een feerieke indruk. In de zomer is er hier een zandstrand met zwemgelegenheid onder toezicht. Er is een speeltuin voor de kleintjes en er zijn 2 houten gebouwen waar je iets kan drinken en eten. Overal langs het meer staan er picknicktafels en kan je van de rust genieten. Je mag hier ook surfen maar wel met eigen materiaal.

Klik op de foto voor een vergroting.

De wandeling is ongeveer 6.5km lang en volledig uitgestippeld. Je volgt grotendeels de rand van het meer maar op sommige plaatsen loop je even de bossen en het platteland in met de Limousinkoeien, ezeltjes en de mooie stenen huizen. Wij zagen zelfs een ijsvogel! Zeker een aanrader voor klein en groot!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by annie Tue, December 21, 2010 10:20:02

Lijkt me heel leuk om deze zomer te doen met Jack, de bernen sennen! Langs deze weg ook voor jullie heel fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2011!!!Knap werk trouwens wat jullie nog allemaal verricht hebben op Charel! Groetjes, Johan en Annie

Posted by Jan Faes Mon, December 20, 2010 21:45:40

Gevaarlijk voor loslopende honden zo'n pas bevroren meer of vijver ! Ons trio blijft aangelijnd, ze morren wel even maar da's meer hun probleem dan het mijne.