La ferme de Charel

La ferme de Charel

Corrèze

Chambres d'hôtes - Table d'hôtes in Zuid-Corrèze, een landelijke regio met een prachtige natuur en tal van bezienswaardigheden. Wij liggen op de grens met de departementen Lot, Dordogne en Cantal.

Le Puy de Pauliac

WandelingenPosted by Walschaert Sun, November 14, 2010 14:59:54

We hebben een nieuwe categorie aangemaakt met 'Wandelingen' die we zelf hebben gedaan zodat u in beeld en woord een idee krijgt van wat het voorstelt. Dit is de eerste van de rij!

Deze morgen vertrokken we voor een mooie wandeling met de honden. We reden tot in Aubazine op een tiental kilometers van bij ons en deden het circuit n°7 naar de Puy de Pauliac.

Net zoals gisteren was het weer schitterend, zachte temperaturen en volle zon, wat we bijna niet durven zeggen als we de waterellende zien in België. Als het een troost kan zijn hebben we hier donderdag en vrijdag ook 2 bijzonder sombere dagen gehad met veel regen.

De wandeling bedraagt +/- 6km en loopt hoofdzakelijk door bossen. Bij het begin van de wandeling gingen we nog even langs 'le canal des Moines' dat de voorbije jaren volledig werd gerestaureerd. Dit kanaal brengt water voor de monniken naar de abdij van Aubazine. Het water wordt opgenomen in het meer van Coiroux, ongeveer 1,7 km ver.

De uitzichten zijn zeer mooi. Boven op de Puy is het zicht adembenemend en een oriëntatietafel duidt de meest bekende richtingen aan!

Onze stille genieter, Cusco kon het niet laten even in de zon te gaan rusten!

Onderweg kwamen we 'Le Dolmen de Rochesseux' tegen. Tussen de 40 à 50 eeuwen oud. In de buurt is er ook een Cromlech maar die ligt niet op deze wandeling. Het zou een plaats zijn waar maan en zon werden vereerd!

Wij deden er ongeveer 1 u 45 minuten over maar namen ruim de tijd om van het zicht te genieten en veel foto's te nemen. Nog een paar impressies.

Klik op de foto voor een vergroting!

Als je van Aubazine niet genoeg kan krijgen, is er in het dorp zelf nog 'Le circuit du patrimoine', ongeveer 1 u 30 minuten en deze brengt je langs de mooiste gebouwen en plekjes van Aubazine. Zeker de moeite!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.