La ferme de Charel

La ferme de Charel

Corrèze

Chambres d'hôtes - Table d'hôtes in Zuid-Corrèze, een landelijke regio met een prachtige natuur en tal van bezienswaardigheden. Wij liggen op de grens met de departementen Lot, Dordogne en Cantal.

La tourbière de Longeyroux

WandelingenPosted by Walschaert Sun, September 23, 2012 11:57:33
Deze week genoten we van het mooie weer en een kookvrije dag om een lange wandeling te doen. We moesten er ongeveer een uurtje voor rijden maar het was zeker de moeite waard. La Tourbière de Longeyroux is een van de grootste turfgebieden van Limousin en beslaagt ongeveer 250 ha. Met prachtige vergezichten.

Het gebied ligt in het Parc régional naturel de Millevaches, een natuurpareltje. Normaal gezien is dit een vrij drassig gebied aangezien het een immens reservoir is voor het water van de omringende Puys (uitgedoofde vulkanen). Gezien de droogte was hier niets van te zien. In de lente moet het nog zoveel mooier zijn als alles groen staat en alle planten in bloei staan. Er zijn delen met heide en brem zonder einde. Flora en fauna zijn heel specifiek.

Natuurlijk hadden wij onze sloebers mee. We gingen voor de wandeling van 12km. We zouden onze tijd nemen zodat zeker onze Cusco zou rondgeraken maar aangezien je constant op +/- 900 meter hoogte loopt is er veel zuurstof in de lucht en was het zo ongeveer 7 graden frisser als bij ons. We kwamen ook de bron van de Vézère tegen en daar waar Cusco keurig uit een potje dringt, plonst onzen Eclips gewoon in de beek.

We beleefden een prachtige dag, kwamen niemand tegen en iedereen geraakte zonder probleem op het einde van de wandeling waar we nog het piepkleine dorpje van Chavanac bezochten.

En deze hieronder was supergelukkig en deed waarschijnlijk om en bij de 25 km met al zijn heen en teruglopen....Onvermoeibaar!

  • Comments(1)//blog.lafermedecharel.com/#post768