La ferme de Charel

La ferme de Charel

Corrèze

Chambres d'hôtes - Table d'hôtes in Zuid-Corrèze, een landelijke regio met een prachtige natuur en tal van bezienswaardigheden. Wij liggen op de grens met de departementen Lot, Dordogne en Cantal.

La Cascade de Murel

WandelingenPosted by Walschaert Mon, October 24, 2011 11:55:37
Gisteren vertrokken we met de bedoeling de kleine wandeling aan de cascade de Murel te doen, amper 10km van bij ons. De kaart gaf 2.5 km aan. Aan het startpunt zagen we dat je eigenlijk verschillende varianten van hetzelfde parcours kon doen en we gingen voor de lange versie 7.2 km. Het bord gaf 3u37 minuten en we vonden dat bijzonder veel. Achteraf begrepen we waarom. Het parcours is vrij moeilijk en steil maar ook bijzonder mooi. Deze koeien genieten van een prachtig uitzicht aan de start van de wandeling.

Overal staan er educatieve borden met veel uitleg over fauna en flora maar ook over oude vestingen en culturen die hier in de middeleeuwen aanwezig waren.

Op sommige plaatsen zijn er fameuze afgronden en gelukkig is het hier al weken droog want bij nat weer lijkt me dit onmogelijk. Bijna gans de wandeling loopt langs de rivier de Flaine met als toppers 2 cascaden : die van Murel

en die van La Prade.

Water betekent veel plezier voor onzen Eclips en voor onze Cusco is het meer hoe blijf ik droog. De brugjes die je over moet zijn soms heel scabreus en bij eentje ervan zat er niets anders op dan door het water te ploeteren. Cusco zag het niet zitten en Marc droeg hem dan over de rivier. Onzen Eclips die was al 10 keer over en weer gelopen en stond maar te popelen om nog meer waterpret. De zon scheen volop en het was prachtig wandelweer.

Klik op de foto voor een vergroting

De natuur is hier overweldigend en ook de paddestoelen hebben het bijzonder naar hun zin : vocht en warmte, meer moeten ze niet hebben.

Na minder dan 3 uur wandelen waren we terug bij de wagen. Niet de gemakkelijkste wandeling maar waarschijnlijk een van de mooiste die we tot nu toe deden. Wandelschoenen en een beetje conditie zijn wel een vereiste.

  • Comments(2)//blog.lafermedecharel.com/#post583