La ferme de Charel

La ferme de Charel

Corrèze

Chambres d'hôtes - Table d'hôtes in Zuid-Corrèze, een landelijke regio met een prachtige natuur en tal van bezienswaardigheden. Wij liggen op de grens met de departementen Lot, Dordogne en Cantal.

Le Canal des Moines

WandelingenPosted by Walschaert Sat, June 25, 2011 09:13:25
Naar aanleiding van de uitzending 'Des Racines et des ailes' wilden we zelf ook eens de 'Canal des Moines' bezichtigen. We begrijpen nu beter waarom de restauratiewerken zo lang in beslag namen. Het is een echt bouwkundig huzarenstukje. We gingen samen met buurman Jean-Pierre die het ook eens wou zien. Het ligt in Aubazine en dat ligt op amper 10km van bij ons.

De wandeling gaat voor een groot stuk door bossen en is dus ideaal om op een warme dag te doen. De monniken gingen het water halen in de heuvels om het naar de abdij in Aubazine te brengen, 1.5 km verder.

Hier gebeurt de aftakking : links het water voor de abdij, rechts loopt de waterloop verder de heuvel af, de vallei in.

Hoe ze dat indertijd hebben klaargespeeld is een raadsel met de vele afgronden. Er werd echt door de rotsen gehakt om het water te brengen waar het zijn moest.

Ook de flora langs de wandeling is mooi en kleurrijk. Daarna kan je nog een wandelpad nemen tot aan de calvarie met adembenemende vergezichten, en achteraf loopt nog een aangeduide weg volledig terug tot in het dorp van Aubazine. Een echte aanrader!

Hierbij nog een paar impressies.

Klik op de foto voor een vergroting

Daarna gingen we nog even verpauzen in een taverne en dan nog aperitieven bij Jean-Pierre waar Dédé en Arnaud erbij kwamen. Zij waren aan het hooien en dat gaan ze hier vandaag en morgen allemaal doen. Hmmm wat zal het lekker ruiken! Het was een bijzonder geslaagde namiddag en we genoten met volle teugen.

  • Comments(0)//blog.lafermedecharel.com/#post511