La ferme de Charel

La ferme de Charel

Corrèze

Chambres d'hôtes - Table d'hôtes in Zuid-Corrèze, een landelijke regio met een prachtige natuur en tal van bezienswaardigheden. Wij liggen op de grens met de departementen Lot, Dordogne en Cantal.

Lac de Séchemailles

WandelingenPosted by Walschaert Mon, April 25, 2011 18:01:00
Na het vertrek van Diego en zijn gezin ruimden wij nog wat op en na de lunch vertrokken we op ontdekking van nog een stukje Corrèze, het Parc de Millevaches. We gingen er een wandeling maken rond het meer van SéchemaillesEr loopt een wandelpad rond het meer met een afstand van ongeveer 4.5km. Het was de eerste keer dat ik mijn wandelshoenen opnieuw aantrok na mijn verstuiking en het was lang genoeg. Zeer mooi, zeer rustig en vlak smiley

De sloebers waren van de partij en Eclips genoot van het water. Zwemmen doet hij niet maar spatten, springen en zot doen des te meer!

Het weer was afwisselend bewolkt tot soms zwaar bewolkt met ook zon. Er was onweer voorspeld maar we hadden geluk er viel geen druppel.

De natuur is er prachtig en je komt langs het kasteel d'Ambrugeat.....en wat nog het meest onwaarschijnlijk is : er is een bar - restaurant langs het meer waar je iets kan eten en drinken alsook een strand met watersporten mogelijkheden. Eigenlijk voor elk wat wils...Vlakbij het kasteel staan ook banken en tafels waar je kan piqueniquen....

Klik op de foto voor een vergroting!

Na de wandeling gingen we nog even naar Le Mont Bessou, het hoogste punt in Limousin (op zo'n 1000 meter) waar je een prachtig zicht hebt tot op de Puy-de-Dôme en daarna bezochten we het kortsbijzijnde dorpje, Meymac. Zeker een bezoek waard. Zeer mooie huizen en alles perfect onderhouden en gerenoveerd.

  • Comments(0)//blog.lafermedecharel.com/#post482