La ferme de Charel

La ferme de Charel

Corrèze

Chambres d'hôtes - Table d'hôtes in Zuid-Corrèze, een landelijke regio met een prachtige natuur en tal van bezienswaardigheden. Wij liggen op de grens met de departementen Lot, Dordogne en Cantal.

Een ervaring rijker!

Januari 2015Posted by Walschaert Tue, January 27, 2015 20:26:21
Vandaag waren we door onze vrienden uit Corrèze uitgenodigd op een bijzonder evenement : la marché aux truffes in Lalbenque.
In het kader van dit gebeuren nodigen een aantal leveranciers hun klanten voor een maaltijd met truffel.....en wij mochten hieraan deelnemen! Een hapje, foie gras met truffel en omelet met truffel of moet ik zeggen truffel met omelet....in enorme porties en ook de wijn van het huis Pineraie vloeide rijkelijk....
Klik op de foto voor een vergroting
Ineens tegen 14u30 liep de zaal leeg en begon de truffelmarkt. Er werd aan de knollen geroken, gevoeld met veel respect en mysterie....er wordt gehandeld, geld verandert van hand, de truffels worden gewogen, de zaak is beklonken. Prijzen : 800 à 1250 € de kilo. Wij wisten niet wat we zagen....het totaal oninterressante dorpje van Lalbenque wordt ineens overspoeld door een massa volk en binnen het half uur is dat volk opnieuw vertrokken. Hoogst onwarschijnlijk!
Wij hadden een zeer leuke dag en kijken al uit naar een volgend bezoek. Bedankt Paul & Christine voor deze onvergetelijke ervaring.

  • Comments(1)//blog.lafermedecharel.com/#post1201